Vuohenjuustopiiras salaatin ja basilikaöljyn kera

Vuohenjuustopiiras salaatin ja basilikaöljyn kera. Kuva: Aamu-tv

Vuohenjuustopiiras

900 g zucchini eli kesäkurpitsa
400 g paprika
2 tl paprikajauhe
1 tl suola
400 g vuohenjuusto Gryere
250 g Koskenlaskija-juustoa
100 g Creme Fraiche
4 kpl munia

Kuutioi, freesaa ja jäähdytä vihannekset. Raasta juusto. Kuutioi Koskenlaskija. Yhdistä ainekset ja paista vuoassa noin 170 asteessa 45 minuuttia.

Basilikaöljy

1 pnt basilikaa
1 valkosipulin kynsi
2 dl öljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria myllystä
2 rkl pinjansiemeniä

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

Salaattiin

5 dl erilaisia salaatteja revittynä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
0.5 dl basilikaöljyä

Sekoita salaatit ja aurinkokuivatut tomaatit ja lisää öljy. Sekoita ainekset ja tarjoa piiraan kanssa.

Resepti: Juha Turtiainen

kommentit

Miksi joka paikassa nimitetään kesäkurpitsaa zucciniksi? Kaikki eivät varmaankaa tiedä mitä tuo zuccini on, ja Suomessahan tässä ollaan ni puhuttaisko ihan suomea!

>kotikokki La, 2012-02-25 14:58
kotikokki kirjoitti:

Miksi joka paikassa nimitetään kesäkurpitsaa zucciniksi? Kaikki eivät varmaankaa tiedä mitä tuo zuccini on, ja Suomessahan tässä ollaan ni puhuttaisko ihan suomea!

Sitäpaitsi se on zucchini. Ja koska sillä on suomenkielinen nimi kesäkurpitsa, olisi hyvä sitä nimitystä käyttää.

>tulppa ani Ma, 2012-02-27 07:22

Kiitos tarkkaavaiset lukijat korjauksesta ja huomiosta, korjaan reseptiin. t Ulla Olotilasta

>ullav Ma, 2012-02-27 11:07

lisää kommentti

Voita & Sokeria

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta.

Kevään 2012 kokit keittiömestari Juha Turtiainen ja kokkikouluttaja Olli Takanen ovat siviilitöissään helsinkiläisen Kokkikoulu Haaga-Perhon kokkikouluttajia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä